Jeśli blog był dla Ciebie inspiracją: wyrażam zgodę na kopiowanie, cytowanie, wykorzystywanie i przetwarzanie jego treści i zdjęć pod warunkiem, że o to zapytasz, podasz mój blog jako źródło i BĘDZIE TO UŻYCIE NIEKOMERCYJNE! Izoldka17
niedziela, 31 stycznia 2010

O MATKO - ale jestem wykończona.... Byłam dzisiaj na "firmowym" kuligu i było fantastycznie :) Tyle było śmiechu, że szkoda gadać i ta wieczorna atmosfera - ośnieżony las, dzwonki na koniach i płonące pochodnie. Polecam każdemu :):):)

Poduszeczka na igły została dzisiaj przed południem skończona ;)

Dostałam też "cynk" od Madziorka, że dotarła do niej (nareszcie) moja paczka z zabawy "podaj dalej".  Pochwalę się Wam jej zawartością ;)

Były tam serwetki, przydasie, karteczka, trochę słodkiego, tasiemki...

...małpiata zakładka do książki...

....i komplet biżuterii :)

Wiem, że się spodobało i baaardzo się z tego cieszę ;)

Jeśli ktoś miałby ochotę na kontynuację zabawy - zgłaszajcie się w komentarzach ;) W razie potrzeby wszystkie szczegóły zabawy wyślę na maila :)

21:49, izoldka17
Link Komentarze (2) »
środa, 27 stycznia 2010

Coś ostatnio mam baardzo kulinarny humor :) Dzisiaj znów nie wytrzymałam i tak oto powstały te śliczne wspaniałe i pyszne rurki z kremem!

Przed pieczeniem:

 

W piekarniku:

 

A tak wyglądały gotowe:

Przepis bardzo prosty, aczkolwiek zabawy z nimi co niemiara. Gdyby ktoś się zdecydował to ujawniam składniki:

Ciasto:

  • 0,5 kg mąki
  • kostka masła
  • 250 g kwaśnej gęstej śmietany
  • cukier waniliowy

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać masło i wszystko posiekać. Następnie dodać cukier waniliowy i stopniowo śmietanę - wszystko dokładnie wyrobić. Później najlepiej jest zawinąć ciasto w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na poł godziny. Po wyjęciu z lodówki rozwałokować cienko ciasto i pokroić na długie cienkie paski. Paski nawijamy na posmarowane masłem foremki. Na 15 minut do 200 stopni i rurki gotowe ;)

Masa do rurek to w moim wykonaniu prosta masa budyniowa:

  • 2 budynie
  • kostka masła
  • spirytus lub inny alkohol

Gotujemy budynie w proporcji 2 porcje budyniu na 1 porcje mleka. Masło ucieramy na puszystą masę, dodajemy zimny budyń i alkohol - dokładnie ucieramy. Masę pakujemy do szprycy i "nabijamy" rurki ;)

 

A w świecie haftu niewiele się zmieniło. Obraz w sumie leży nie ruszony, kilka krzyżyków powstało za to na igielniku:

22:19, izoldka17 , Haft
Link Dodaj komentarz »
poniedziałek, 25 stycznia 2010

Oj, ciężko mi to idzie, ciężko... Ale po woli zaczyna już być coś widać. Miałam obawy, czy kolory aby napewno są dobrze opisane - na szczęście wszystko jest ok :)

 

A to mój "zapas podręczny" - czarny niestety jest za duży, a lubie mieć zawsze małe coś przy sobie :) Z tego cosia powistanie igielniczek dla koleżanki z pracy :)

 

21:16, izoldka17
Link Dodaj komentarz »
 
1 , 2 , 3 , 4
O autorze
Zakładki:
1. GALERIA
2. TU ZAGLĄDAM - Robótkowo
3. TU ZAGLĄDAM - Biżuteryjnie
4. TU ZAGLĄDAM - scrapowo
5. TU ZAGLĄDAM - szyciowo
6. KURSY
7. ZAMIENNIKI
8. ZAKUPY
RR Kubuś
RR Ogrody
WSZYSTKO O RR

Licznik odwiedzin:
Online:


ZAPRASZAM!




Hasło = haft








CUKIERKI

30 października


31 października


31 października


31 października


31 października

2 listopada


4 listopada


4 listopada


4 listopada


5 listopada


8 listopada


8 listopada


10 listopada


10 listopada


11 listopada


11 listopada


11 listopada


11 listopada


12 listopada


12 listopada


13 listopada


13 listopada


13 listopada


14 listopada


15 listopada


19 listopada


28 listopada


28 listopada


6 grudnia


6 grudnia


6 grudnia


10 grudnia


20 grudnia


23 grudnia